
Bahan-bahan:
- 200 gm daging - dihiris nipis
Bahan Kisar:
- 2 biji bawang merah
- 1 ulas bawang putih
- 1.5 sm halia
- 1/2 sudu makan biji ketumbar
- 1/2 sudi makan serbuk lada putih
- 2 sudu makan kerisik
- 3 sudu makan gula merah
- 1 sudu makan cili kisar - ni sy yg pandai2 letak...
- 1 sudu teh garam
- Panaskan sedikit minyak dalam kuali. Tumis bawang merah, bawang putih dan halia yang dikisar dan cili kisar hingga pecah minyak.
- Masukkan ketumbar, lada sulah dan daging . Kacau rata.
- Selepas itu masukkan gula merah, garam dan kerisik. Kacau sebati. Masak sehingga daging lembut dan garing.
- Angkat, hiaskan dan sedia untuk dihidang.


sedapnya masak lemak pucuk paku...
ReplyDeletedua2 pun sy suka, tq kasik idea
ReplyDeletemas,
ReplyDeletesebenarnya dah lama akak tak mkn sayur pucuk paku...puas hati dpt makan.
mak su,
sama2.