Saturday, April 23, 2011

Simple tapi tetap membuka selera.

Saje nak share lauk yg simple dan senang nak buat....tapi tetap membuka selera.


ikan kukus dan air asam....makan dengan nasi putih panas .Yummm!
Kukus ikan dgn garam dan asam keping, kemudian curah dgn air asam kat atas ikan yg dah dikukus.




Singgang pedas biasa...mcm resepi kat sini. Lawan pulak dgn sambal belacan atau budu ke dan ulaman. Terangkat!





Ni pun singgang juga tapi berempah sikit. resepi kat sini
Sedap sampai hirup kuah hehehe...




7 comments:

  1. kak suzi.. tun x nmpk ikan kt mana.. haha.. tenggelam bwh bawang ek? hihi

    ReplyDelete
  2. x nampak pun sedap ni.. + air asam mesti lagi sedap!

    ReplyDelete
  3. wahhhhh,mmg stuju,ni mmg sng dan saaaaaangat seeedap!

    ReplyDelete
  4. suka sgt msk singgang..simpan esok pun masih sedap!!

    ReplyDelete
  5. baru terfikir nak buat singgang. suzi dh mendahului

    ReplyDelete
  6. berkunjung
    memberantash.blogspot.com

    ReplyDelete