Resepi ni mabil dr blog kenalan baru Ita...resepi asal dr Hana...sedap . Tq berkongsi resepi...Tapi saya letak inti sardin...
Bahan-bahan ( 20 biji )
250g tepung gandum
2 sudu besar marjerin - panaskan
2 sudu besar minyak masak - panaskan
garam skit
air
Cara-cara
Untuk membuat kulit karipap - campurkan tepung, marjerin,minyak masak yang telah dipanaskan (utk mendapatkan kulit karipap yg rangup). Gaul rata gune sudu sbb panas.Masukkan garam dan air sedikit2. Uli doh hingga boleh dicanai dan mudah ketika mengelim.
Alamak !
ReplyDeleteMemang dah lama tak buat karipap ni... tapi teringin nak rasa yang dlm gambar tu..hu hu...
i like karipap hehehe
ReplyDeleteni yg wat nk terajin nk ke dapo nih uhuhuhu :p
ouh sy sgt lapar....sedapnye karipap:D
ReplyDeleteakak plan nak buat karipap pusing nk kat sebulan dah. sampai la ni x buat2.adoii...malasnyaaa!!!!
ReplyDeletesedapnye nengok.....nak cikit!
ReplyDeletewow! nampak sedap!
ReplyDeletewanie suka makan karipap,
ReplyDeletei like!!!!
nak suruh mama buat karipap lah,
hik hik hik
kak tie,
ReplyDeletenak rasa yg kat gambar tu...kena tunggu saya balik trglah hihihi...
tinie,
cepat2 ke dapur tu....
suziey,
memang sedap hihihi
kak ain,
wah rajin tu nak buat karipap pusing...saya pun teringin nak buat tapi malasnya...
azreen,
dah abisss...kesiannnya dia...
mak su,
rasanya pun sedap...hihihi
wanie,
ye ke?...kalau dekat blh akak hulur2...:)