Thursday, March 5, 2009

Mushroom Goreng Garing

Ni antara lauk tengahari semalam...pebret my hubby...Goreng mcm gorengikan je...
Dah basuh mushroom tu keringkan dan potong...gaul garam, kunyit, lada sulah dan tepung jagung...lepas tu goreng sampai garing. Ranggup...sedaaaap...makan panas2 dgn nasi putih dan lauk lain...

14 comments:

  1. Eh....kak tie tak pernah goreng cendawan ni....nanti nak cuba laaa...

    ReplyDelete
  2. haah! hana poon tk penah gune cendawan nih! cendawan biasa tuh biasa la.. mmg sedap goreng garing2 nak2 ngan tepung berempah! cicah sambal kicap! perghhhh! heeeeeee...

    ReplyDelete
  3. akak lg lah tak pernah...tu button mushroom kan..???cendawan biasa pun tak pernah goreng..klu tempe tu ada lah.hihi

    ReplyDelete
  4. kak tie, hana, kak ain...
    saya kat sini baru guna mashroom ni sbb senang nak dapat...mushroom yg biasa kat m'sia tu payah sikit nak dpt..
    hentam jelah asal sedap hihihi

    ReplyDelete
  5. saya pun tak pernah goreng mushroom ni...beli siap tu adalah...memang sedappp.....

    ReplyDelete
  6. wow! tapi saya tak pernah terai mkn cendawan goreng... belum pandai.

    ReplyDelete
  7. Salam Suzi.

    First time KakChik cuba makan masa hari terbuka di hospital usm tahun lepas, memang sedap. Rasa lebih kurang isi ayam goreng. Makan gitu je dengan sos.

    Skrg ni ada kenalan yg buka kiosk jual cendawan goreng kat Medan Usahawan KB, kalau ke stadium, KakChik mesti nak singgah beli buat kudapan.

    ReplyDelete
  8. Kalau guna cendawan tiram boleh tak??cendawan yg kak suzi goreng zureen jarang jumpa..huhuhu

    ReplyDelete
  9. suzi selalu tgk org jual cendawan goreng guna oyster mushroom kan?? tp kalau guna cendawan butang nie sedap jugak yek...nak cuba lah...

    ReplyDelete
  10. yang ni sri penah cuba.memang sedap.tapi bukan cendawan spesis tu...yang 1 lagi lebar2 tu.

    hehehe

    ReplyDelete
  11. lauk yg simple2 camni..mmg sedapkan..dpt nasi panas2..uish laju je mkn..

    ReplyDelete
  12. ima...
    cubalah buat sendiri...senang je...mkn pun puas

    mak su...
    kena belajar mkn tu...rugi nanti...

    kak chik...
    salam...tulah rasa mcm isi ayam goreng...kalau org yg vegetarian ni kira penganti ayamlah...

    zureen...
    akak dulu pun pakai cendawan tiram...lg senang nak garing

    moi...
    cubalah...cuma lambat sikit nak garing...

    sufi..
    kat sini susah nak dpt cendawan tiram tu ...tu pasal akak hentam pakai cendawan ni...

    nor..

    betul tu....

    ReplyDelete
  13. sedapkan....saya pun suke... :-)

    ReplyDelete
  14. penah makan cndwn goreng kat cameron je..buat sndiri lum penah...mushroom soup salu la buat..hehe

    ReplyDelete