Ni antara lauk tengahari semalam...pebret my hubby...Goreng mcm gorengikan je...
Dah basuh mushroom tu keringkan dan potong...gaul garam, kunyit, lada sulah dan tepung jagung...lepas tu goreng sampai garing. Ranggup...sedaaaap...makan panas2 dgn nasi putih dan lauk lain...
Dah basuh mushroom tu keringkan dan potong...gaul garam, kunyit, lada sulah dan tepung jagung...lepas tu goreng sampai garing. Ranggup...sedaaaap...makan panas2 dgn nasi putih dan lauk lain...
Eh....kak tie tak pernah goreng cendawan ni....nanti nak cuba laaa...
ReplyDeletehaah! hana poon tk penah gune cendawan nih! cendawan biasa tuh biasa la.. mmg sedap goreng garing2 nak2 ngan tepung berempah! cicah sambal kicap! perghhhh! heeeeeee...
ReplyDeleteakak lg lah tak pernah...tu button mushroom kan..???cendawan biasa pun tak pernah goreng..klu tempe tu ada lah.hihi
ReplyDeletekak tie, hana, kak ain...
ReplyDeletesaya kat sini baru guna mashroom ni sbb senang nak dapat...mushroom yg biasa kat m'sia tu payah sikit nak dpt..
hentam jelah asal sedap hihihi
saya pun tak pernah goreng mushroom ni...beli siap tu adalah...memang sedappp.....
ReplyDeletewow! tapi saya tak pernah terai mkn cendawan goreng... belum pandai.
ReplyDeleteSalam Suzi.
ReplyDeleteFirst time KakChik cuba makan masa hari terbuka di hospital usm tahun lepas, memang sedap. Rasa lebih kurang isi ayam goreng. Makan gitu je dengan sos.
Skrg ni ada kenalan yg buka kiosk jual cendawan goreng kat Medan Usahawan KB, kalau ke stadium, KakChik mesti nak singgah beli buat kudapan.
Kalau guna cendawan tiram boleh tak??cendawan yg kak suzi goreng zureen jarang jumpa..huhuhu
ReplyDeletesuzi selalu tgk org jual cendawan goreng guna oyster mushroom kan?? tp kalau guna cendawan butang nie sedap jugak yek...nak cuba lah...
ReplyDeleteyang ni sri penah cuba.memang sedap.tapi bukan cendawan spesis tu...yang 1 lagi lebar2 tu.
ReplyDeletehehehe
lauk yg simple2 camni..mmg sedapkan..dpt nasi panas2..uish laju je mkn..
ReplyDeleteima...
ReplyDeletecubalah buat sendiri...senang je...mkn pun puas
mak su...
kena belajar mkn tu...rugi nanti...
kak chik...
salam...tulah rasa mcm isi ayam goreng...kalau org yg vegetarian ni kira penganti ayamlah...
zureen...
akak dulu pun pakai cendawan tiram...lg senang nak garing
moi...
cubalah...cuma lambat sikit nak garing...
sufi..
kat sini susah nak dpt cendawan tiram tu ...tu pasal akak hentam pakai cendawan ni...
nor..
betul tu....
sedapkan....saya pun suke... :-)
ReplyDeletepenah makan cndwn goreng kat cameron je..buat sndiri lum penah...mushroom soup salu la buat..hehe
ReplyDelete